Från dagen. . .

tre bilder från dagens öppna hus, eller vad man säger. har varit en bra och trevlig dag, hoppas det visar sig när ansökningarna ska börja droppa in! /Anna

direkt från öppet hus

Ett gäng nior är här och njuter av Gyros fagra salar.

ÖPPET HUS 14-20!

Kom till gyro!! Vi bjuder på fika och fin underhållning och information :)) /Anna

operation blackout / save the internet
Först och främst, jag är all pro nerladdning. Industrin måste anpassa sig efter utveckligen, inte vara lata och försöka stoppa den. Play och stream är tillexempel bra sätt att fortfarande visa program medan man ändå får in lite reklam.
USA däremot har blivit köpta. Köpta av Hollywood. Och Hollywood har beställt en regel som kommer enkelt sagt stänga ner internet. US servrar, bolag som stöttar "olämpliga" sidor osv. Jag kan inte förklara det lika bra som detta.
Tar förgivet att ni tittade.
Eftersom ni tittade vet ni nu att USA tänker helt enkelt stänga ner Internet. Som Ipred- fast 1000 gånger värre. Och så mycket som folk (äntligen) börjat gå emot USA och deras galenskaper kommer motståndet vara så ENORMT. Så enormt. 

"United states of America, you should have expected us"


http://www.journalisten.se/kronika/29684/lagen-som-hotar-spraenga-soender-internet

överlev studentlivet!

Så att flytta hemifrån för att gå på en skola kanske inte alltid känns som de lättaste.  Jag känner ändå att jag har klarat mig relativt bra för att ha flyttat 40 mil. Självklart (i alla fall för min del) så saknar man mamma och pappa, samt vänner men därför får man ta vara på tiden när man väl träffar dem. Här kommer några andra tips gällande att överleva studentlivet.

 

  • · Nudlar. Om du inte har några sjukdomar som gör att du inte kan äta vanlig kost eller måste få i dig mycket näring/energi - nudlar. Du klarar dig minst en vecka och börjar pengarna ta slut så är det en helt fantastisk räddning.
  • · Storhandla. Kan dock vara lite drygt om man inte har Ica Maxi eller Willys etc. i närheten, men ta med en kundvagn när du går tillbaka och lås fast den i cykelstället så har du en "personlig". Min heter Ulf.

  • · ANDVÄND STUDENTRABATTER! Jag tar nästan förgivet att alla städer har det, om inte så kan CSN kort vara bra att införskaffa. Visserligen tar alla inte emot dem så förlita er inte helt på dem. SJ och Burger King brukar skita i om man har kort eller inte.

  • · På tal om resor, ÅK TILLSAMMAS. Detta gäller dock om du inte fyllt 16 än. Man får dela på en vuxenbiljett om en är över 16 och en under. Detta kan spara ett par hundringar. Själv kan jag erkänna att jag fyllt 16 men om ni förköper biljetter kollar dem oftast inte legitimation.

  • · Förköp tågbiljetter, eller använd er av SJ's "Sista minuten" så blir biljetterna billigare.

  • · Spargris. Bara enkronor ger dig cirka 300 spänn. Ganska smart att bara lämna in på banken sen.

 

Linnea, studerande i Hultsfred, 17:
Jag brukar tvinga mig själv ta ut en summa pengar kontant i veckan som jag måste leva på, alltså inte använda kortet. När man har pengarna mer "fysiskt" får man mer perspektiv på hur mkt man handlar för etc...

Skriv upp vad du behöver och inte vad du vill ha, men det är okej att köpa cravings lite då och då…

 

Sofia, studerande i Fagersta, 17:
Använd rabattkuponger på mycket det går!
Alice, studerande i Västerås, 16:
Spargrisen är bästa alternativet, sen att äta i matsalen är praktiskt - gratis mat (typ)!

Så det var ett par. Sedan finns de ju större sätt att tänka som att inte ha tv-abonnemang, med internet och en dator kommer man långt. Är det kallt? Lufta elementen så får ni se på maken. Sist men inte minst - pasta funkar till allt. Att lära sig laga mat underlättar en del då man kan göra jättemycket och frysa in, eller i alla fall vet vad man kan göra med det som finns kvar i kylskåpet i slutet på månaden.

 

/Loviza, over 'n' out!


Mingelbilder @ Rookiefestivalen

Hittade några bortglömda mingelbilder från Rookie! /Anna

Update @ GYRO

Hallå era data-nerds!

Lunkan här för uppdatering.
Vad gör ni allesammans?
gör ni som jag, stirrar in i dataskärmen och har full fokus på mitt musikskapande?
Eller är ni bara glada att det är helg?
Men imorn är det ju söndag...
Segt som fan!

Vad gör jag för något då?

Det vet ni nog alla.
Musik såklart!
En liten grej bara, bara tanken av att mitt kreativa musikskapande stör mina grannar, eller så är jag bara paranoid eller nåt.
men jag älskar det, såklart. Musiken jag gör asså.


Tänkte lite på det här med att gyro kanske ska byta lokaler osv.
Det är ju tråkigt.
Inte samma sak om vi flyttar upp till gymnasiet.

Jag har tänkt på en annan liten grej med.
Jag är sjukt sugen på att redigera/skapa en liten film eller nåt, med nåt coolt innehåll.
Men jag kommer inte på vad..
Segt.

Men det var väll allt.
Har inte så mkt att skriva.
Tack för mig.

/ Tomas.


Lånade en kamera från skolan i helgen, det resulterade den här sjuka bilden..
Omfg.


ang. gyros flytt

Börjar känns som om det här är min egen blogg, vart är alla andra?
I alla fall, jag orar mig inte så mycket över själva lokalen.
Mitt concern kretsar mer kring hur gyro kommer påverkas av det. 
Först och främst (som etta) är det inte det lättaste att söka sig ur sin egen kommun som jag gjort, men jag sökte inte för att gå på skolan vid torget - jag sökte för att skolan erbjuder jättemycket praktisk utbildning. 

Men om kommunen får flytta oss så väntar jag mest bara att Gyro ska behöva dra in på annat då kommunen kommer se oss som en del av Hultsfred Gymnasium (om de inte redan gör det) och Siesta etc. inte är nödvändigt då de andra eleverna på "vanliga Hultsfred Gymnasium" inte åker på liknande events.
Sist men inte minst, fler elever kommer nog inte flytta till kommunen med nya regler som politiker kommit fram till (politiker som inte gått i skolan på 20, 30 år) så att oavsett vart vi är kommer gyro inte utvecklas så mycket mer om skolan inte reklamerar sig själv, och det kan vi göra oavsett lokalen, man överlever. 
Jag tycker det är bra att eleverna bryr sig om skolan, min gamla skola hade ingen brytt sig - men jag är mest emot det här för att behålla skolans integritet.

Mest relaterande bild jag kunde hitta.
/Loviza

realityfilmuppgift vi fått av jonas

Jag, Anna och Kristoffer jobbar lite med vår realityfilm som egentligen borde varit klar vid det här laget. Men snart är den iaf klar, vinjett som saknas bara. Gött!
/Loviza

Hur man spenderar höstlovet: kebab
Då har vi kommit till Höstlovets sista dag, och självklart så måste man äta kebab då. Som jag även gjorde igår, och ett par andra dagar. Det är så syndigt gott. Har inte ens ätit pizza, bara kebab liksom.
Fint!
/Loviza

Hur man spenderar höstlovet: sleepover

Ikväll är det iaf sagt att det ska va sleepover mitt ute i skogen, hos mig vill säga. För tillfället sitter jag dock och har mer än tråkigt och får inte tag på någon. Alls, kanske dra in till stan ändå? Hatar att bo mitt ute i ingenstans.
I alla fall, att faktiskt kalla det "sleepover" känns en aning amerikanskt, men jag kan nog ändå va okej med det. Kanske kan köra lite bus eller godis?
/Loviza

RSS 2.0